Empower your IT

Firma baramundi software AG w gronie najlepszych pracodawców w Bawarii

Producent oprogramowania Endpoint Management z Augsburga został doceniony jako atrakcyjny pracodawca w regionalnym konkursie „Najlepsi Pracodawcy 2016 roku w Bawarii“.

Augsburg, 14 kwietnia 2016 r. – W marcu tego roku firma baramundi software AG została wyróżniona jako jeden z najlepszych pracodawców 2016 roku w Niemczech. Również w organizowanym na terenie Bawarii konkursie Great Place to Work „Najlepsi Pracodawcy 2016 roku w Bawarii“, firma baramundi znalazło się w gronie wyróżnionych, zapewniając sobie 16. miejsce w grupie przedsiębiorstw zatrudniających od 50 do 250 osób. Powyższe wyróżnienie przyznawane jest za szczególne osiągnięcia oraz duże zaangażowanie w rozwijaniu relacji opartych na wzajemnym zaufaniu oraz kształtowaniu atrakcyjnych warunków w miejscu pracy.

Bayerns Beste Arbeitgeber 2016Bawaria bez wątpienia stanowi jeden z najbardziej atrakcyjnych regionów gospodarczych Niemiec. To właśnie na tym rynku można zaobserwować zaostrzoną walkę o pozyskanie najlepszych pracowników. – Szczególnie w branży IT rywalizujemy z innymi licznymi przedsiębiorstwami o wykwalifikowany personel. Dużo inwestujemy, aby zaoferować naszym pracownikom optymalne warunki pracy. Tym bardziej cieszymy się, że pozytywnie ocenili oni nasze starania, które dzięki udziałowi w konkursie „Najlepsi Pracodawcy 2016 roku w Bawarii”, zostały także dostrzeżone przez innych – mówi Uwe Beikirch, Członek Zarządu baramundi software AG.

O zaangażowaniu baramundi jako pracodawcy świadczy – oprócz zaoferowania pracownikom wolnej przestrzeni do działania oraz interesujących i różnorodnych zadań – także wspieranie aktywności fizycznej, zapewnienie elastycznych godzin pracy i ergonomicznego miejsca do jej wykonywania oraz czynny udział w tworzeniu sukcesu przedsiębiorstwa. Ponadto firma organizuje regularnie imprezy integracyjne, rodzinne i sportowe celem wzmocnienia ducha pracy zespołowej.

Informacje o konkursie

Łącznie 183 bawarskich przedsiębiorstw o różnej wielkości i z różnych branż, zatrudniających około 60 tys. pracowników, wzięło udział w niezależnym badaniu porównawczym dotyczącym oceny jakości i atrakcyjności kultury miejsca pracy. W ramach konkursu „Najlepsi Pracodawcy 2016 roku w Bawarii“, 55 firm wyróżniono pieczęcią jakości Great Place to Work, przyznawaną na podstawie listy rankingowej w pięciu grupach przedsiębiorstw, rozróżnianych pod względem wielkości zatrudnienia.

Partnerami konkursu są wydawnictwo ZEIT, Vereinigung der Bayerischen Wirtschaft e. V. (Zrzeszenie Bawarskiej Gospodarki) i Das Demographie Netzwerk e.V. Po raz pierwszy plebiscyt Great Place to Work „Najlepsi Pracodawcy w Bawarii“ odbył się w 2014 r. i od tego czasu organizowany jest każdego roku. Ponadto stanowi on część dorocznego konkursu „Najlepsi Pracodawcy w Niemczech“, przeprowadzanego od 2002 r. na terytorium krajów niemieckojęzycznych.

Firma baramundi software AG również w tym roku weźmie po raz kolejny udział w targach pracy Pyramid, które odbędą się w Augsburgu w dniu 4 maja 2016 r.

Obrazowanie
Logo "Bayerns Beste Arbeitgeber 2016"
» Download
baramundi Zarząd Uwe Beikirch