Experton wyróżnia baramundi tytułem Digital Workspace Leader Germany 2017 w kategorii Mobile Device Management Solutions

Rozwiązanie baramundi zostało docenione przez analityków Experton Group – przede wszystkim za dopracowane portfolio i intuicyjną obsługę

Warszawa, 9 września 2016 – Experton Group opublikowała wyniki rankingu „Digital Workspace Vendor Benchmark 2017”. W ramach wielostopniowego procesu badawczego i analitycznego poddała ona ocenie największych dostawców oferujących rozwiązania IT na rynku niemieckim. W kategorii Mobile Device Management Solutions, baramundi software AG została zaklasyfikowana do grupy określanej jako „Leader”.

Tegoroczny ranking przeprowadzony przez Experton Group udowadnia, że cyfrowe środowisko pracy ma coraz większe znaczenie dla przedsiębiorstw . Firma baramundi software AG proponuje według Experton Group nie tylko bogate i dopracowane portfolio rozwiązań, lecz także intuicyjny interfejs do  zarządzania urządzeniami końcowymi. Dzięki przyznanemu certyfikatowi „Software Made in Germany”, rozwiązanie baramundi zyskuje dodatkowe zaufanie klientów, a samo przedsiębiorstwo znalazło się w grupie „Leader” w kategorii Mobile Device Management Solutions. Jednocześnie baramundi konsekwentnie rozszerza oprogramowanie o funkcje opracowane pod kątem zarządzania aplikacjami na urządzeniach mobilnych.

Dostawcy zaklasyfikowani do grupy liderów posiadają według Experton Group bardzo atrakcyjną ofertę produktów i usług oraz mogą pochwalić się ugruntowaną pozycją rynkową i konkurencyjną, co pozwala im spełnić wszystkie wymagania konieczne do osiągnięcia sukcesu rynkowego. Ponadto są postrzegani jako liderzy opinii i podmioty nadające strategiczne kierunki rozwoju, a także są gwarantem wzrostu potencjału innowacyjnego i stabilności innych przedsiębiorstw.

– Bardzo cieszymy się z przyznanego nam wyróżnienia i zdobytego prestiżowego tytułu w kategorii Mobile Device Management Solutions w ramach badania „Digital Workspace Vendor Benchmark 2017”. Również w przyszłości będziemy z pełnym zaangażowaniem rozbudowywać nasze rozwiązanie, aby w ten sposób utrzymać swoją pozycję na rynku oraz móc się dalej rozwijać – mówi Uwe Beikirch, Prezes Zarządu baramundi software AG.

Ilustracja
baramundi Zarząd Uwe Beikirch